Ge kunskapsuppdrag till vården

Lösningarna på vårdens utmaningar finns i alla medarbetares kunskap och kompetens att själva utveckla verksamheten. Det här är en kraft som inte tas till vara fullt ut i dagens hälso- och sjukvård. Nu är det dags att ändra på det. Politikerna i alla Sveriges regioner bör därför ge vården ett nytt kunskapsuppdrag. Det skriver Tankesmedjan Vård & Vetenskap i en ny debattartikel som publicerats i flera länstidningar runt om i landet.

Här kan du läsa debattartikeln som publicerats i Skaraborgs Allehanda.


En reaktion på ”Ge kunskapsuppdrag till vården

  1. Läste artikeln om Tankesmedjan i dagens VF i Värmland! Jag såg ljuset i tunneln ! Jag är pensionär sedan 2 år 5 mån! Jag slutade som barnmorska på en gynekologisk vårdavdelning efter att ha jobbat med i stort sett allt en barnmorska kan jobba med! Jag slutade min tjänst helt slutkörd och besviken! Jag har inte haft den minsta lust att arbeta extra efter pensionen. Jag har njutit av min ledighet och först nu känner jag mig återställd och lyckligt lottad i livet! Jag har trots allt upplevt många fantastiska arbetsår inom förlossningsvård och mödrahälsovård, bb- och gynvård!
    Er artikel ledde till att jag publicerade den i FB för alla vänner där de flesta jobbar eller har jobbat i vården! Av 16 likes i dag jobbar 14 inom vården! Jag hoppas innerligt att ett positiva tänk når alla från högsta chef till städerskor! Mellanchefer behöver mycket stöttning och vidareutveckling enligt mina erfarenheter! Jag ser gärna en positiv barnmorska med i er styrelse!
    MVH Elisabeth ”Lisa” Nilsson

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s